SKŁADNIKI:
-Puszka tuńczyka (w oleju lub w wodzie, ew sosie własnym)
-Pomidorki koktajlowe (5-8)
-Śmietana 18% do zup i sosów (1/4 szklanki)
-Cebula (1/2)
-Sól, pieprz (do smaku)
-Makaron (spaghetti, ew inny wg. uznania)
PRZYGOTOWANIE:
Wstawiamy wodę na makaron i w międzyczasie gotujemy. Rodzaj makaronu jest w sumie nie istotny, ja chciałam zrobić coś a'la spaghetti dlatego wybrałam makaron do spaghetti.
Cebulę siekamy drobno i wrzucamy na patelnię, szklimy. Pomidorki myjemy i przekrajmy na pół, dorzucamy do cebuli. Gdy pomidorki zmiękną dorzucamy tuńczyka i zagotowujemy. Następnie dodajemy śmietanę, sól i pieprz do smaku i ponownie gotujemy.
Makaron al dente można wrzucić na patelnię i wymieszać z sosem, ale można również polać go sosem już na talerzu.
GOTOWE:)