Translate

wtorek, 2 października 2012

Pomidory faszerowane serem feta


WITAM!
Dzisiaj szybki, i ponownie włoski przepis, czyli pomidory faszerowane serem feta:

PROPORCJE NA 3 POMIDORY

-3 duże, twarde i ładne pomidory
- 1/2 kostki sera feta
-1 ząbek czosnku
-Bazylia
-Oregano
-Pieprz
-Oliwa

Ser feta kroimy w kostkę, drobno siekamy czosnek. Fetę, czosnek, oregano, bazylię, pieprz i oliwę łączymy ze sobą w misce. Umytym pomidorom odkrajamy górne części i wydrążamy pestki. Faszerujemy wcześniej przygotowaną fetą i układamy natłuszczonym naczyniu (naczynia żaroodpornego nie powinno być potrzeby natłuszczać  pomidory nie powinny przywierać). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190' i zostawiamy na 25-30 minut.
GOTOWE:)

A przepis w ramach testowania nowego naczynia żaroodpornego xD