Translate

piątek, 14 grudnia 2012

Zapiekany camembert z szynką

Na owy pomysł wpadłam po ogłoszeniu przez portal smaker konkursu na francuskie śniadanie. Pierwszy mój pomysł był inny, ale myślę, że i tak go zrealizuję, ten był drugi. Niestety wszystko zweryfikowała mała dostępność produktów Merci Chef których obecność w daniu była obowiązkowa. Ale w końcu się udało:)

SKŁADNIKI:



Camembert Merci Chef, 1sztuka
Szynka (parmeńska/ szwarcwaldzka), 3-4 plastry
bagietka, 



PRZYGOTOWANIE:

Camemberta ostrożnie wyjmujemy z opakowania, ważne by nie uszkodzić skórki bo w czasie pieczenia wypłynie nam środek i szczelnie zawijamy w szynkę (szczelnie szczególnie dół i boki, góra może być odkryta).

Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na 20-25 minut, 180'. Smacznego:)