Translate

niedziela, 18 listopada 2012

Szpinakowe spaghetti

Makaronowej fazy ciąg dalszy ;)


SKŁADNIKI:

-Szpinak (450g, mrożony)
-Czosnek (5-6 ząbków)
-Cebula (1/2)
-Śmietana 18% do zup i sosów (1/4 szklanki)
-Makaron
-Sól, pieprz, gałka muszkatołowa (do smaku)

PRZYGOTOWANIE:
Wstawiamy osoloną wodę na makaron.

Szpinak wrzucamy do garnka i rozmrażamy z odrobiną oleju.

W międzyczasie siekamy cebulę i czosnek. Gdy szpinak jest już rozmrożony wrzucamy cebule i czosnek i pod przykryciem gotujemy około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.

Doprawiamy solą, pieprzem i gałką, następnie dodajemy śmietanę i zagotowujemy.
Podajemy z makaronem ugotowanym al dente. :)
GOTOWE:)