WITAM!
Dzisiaj szybki, i ponownie włoski przepis, czyli pomidory faszerowane serem feta:
PROPORCJE NA 3 POMIDORY
-3 duże, twarde i ładne pomidory
- 1/2 kostki sera feta
-1 ząbek czosnku
-Bazylia
-Oregano
-Pieprz
-Oliwa
Ser feta kroimy w kostkę, drobno siekamy czosnek. Fetę, czosnek, oregano, bazylię, pieprz i oliwę łączymy ze sobą w misce. Umytym pomidorom odkrajamy górne części i wydrążamy pestki. Faszerujemy wcześniej przygotowaną fetą i układamy natłuszczonym naczyniu (naczynia żaroodpornego nie powinno być potrzeby natłuszczać pomidory nie powinny przywierać). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190' i zostawiamy na 25-30 minut.
GOTOWE:)
A przepis w ramach testowania nowego naczynia żaroodpornego xD
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz