Translate

wtorek, 18 września 2012

Pasta jajeczna

Pyszny sposób na ciekawe kanapki? Masz dość chleba z serem czy szynką? Zrób pastę jajeczną:) To proste! 
Gotujemy 4-5 jajek, na twardo. Kroimy drobno pół cebuli, jednego pomidora kroimy w drobną kostkę, siekamy szczypiorek. Gdy jajka są got

owe obieramy je i oddzielamy żółtko od białka, żółtka miksujemy z 2łyżkami majonezu a białka kroimy w kostkę (oczywiście można zmiksować całe jajka, ja jednak wole gdy białko jest w kawałkach) i dodajemy pokrojone białko, cebulę, pomidora i szczypiorek po czym solimy i pieprzymy do smaku. Składniki łączymy tak by wszystko się dobrze wymieszało, ale by składniki w kostce się nie rozleciały (np.w mikserze). Gotowe! Smacznego;)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz