Translate

piątek, 30 sierpnia 2013

Sałatka z indykiem i mozarellą




Witam po długiej nieobecności:) Wakacje miałam od wszystkiego.



SKŁADNIKI:

Pierś z indyka (pieczona lub wędzona) 250g
Ser mozarella 200g 
Papryka czerwona 2sztuki
Kukurydza 1puszka
Groszek 1puszka
Marchew 2sztuki
Fasola czerwona 1puszka
Jogurt naturalny 1sztuka
Majonez 2-3łyżki
Czosnek 2-4ząbki, koperek, pieprz, sól

PRZYGOTOWANIE:

Paprykę, marchew, mozzarellę i indyka kroimy w kostkę (mozzarellę kroje gdy mam ją w kulce, gdy mam w małych kulkach, daje je w całości).
Pokrojone składniki wrzucamy do miski  i dodajemy kukurydzę, groszek i fasolę. Wszystko solimy i pieprzymy odrobinę i mieszamy.
Do miseczki wlewamy jogurt, dodajemy majonez, sól i pieprz oraz koperek i drobno posiekany czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy.

Ja sałatkę polewam sosem na talerzu, ale można również sos wlać do miski i wymieszać z sałatką.

SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz